Logo
Nakilnat - Güvenilir Nakliyatın Doğru Adresi
215

Yeni Eve Taşınırken Bahçe Taşıma Nasıl Yapılır?

Bazen zorunluluklardan bazen de yeni yerler görmek ya da yeni bir yerde yaşama isteğinden doğan ev taşıma işleminin çeşitli zorlukları mevcut. Elbette bu zorluklar yalnızca evin iç kısmıyla ya da eşyalarıyla sınırlı değil. Zengin bir bahçesi olan bireyler için, bahçenin sorunsuz bir şekilde taşınabilmesi de büyük bir problem. Bahçedeki bitkileri öldürmeden farklı bir yere nakledebilmek için, normal eşyalara gösterilenden daha fazla hassasiyet lazım. Ancak alınacak bir dizi önlem ve iyi bir planla, bahçe taşıma probleminin üstesinden gelebilmek mümkün. 

Yeni Evin Bahçe Alanını İnceleyin

Evden eve yük taşıma esnasında bahçeyi de iyi bir şekilde taşıyabilmek için öncelikle yeni evin bahçe alanının incelenmesi gerekir. Mevcut evin bahçesi ile taşınılacak evin bahçesi arasında büyüklük bakımından ne kadar fark olduğunun tespit edilmesi önem taşır. Buna göre, mevcut evin bahçesinden hangi bitkilerin getirileceğine dair daha iyi karar verilebilir. Yeni evin bahçe alanının yanı sıra toprak özelliklerinin de göz önüne alınması önerilir. Aynı şehir içinde bile bölgeden bölgeye farklı toprak türleri bulunabilir. Bu da mevcut evin bahçesinde sorunsuz bir şekilde tutunabilen bitkilerin, yeni evde sorun yaşamasına yol açabilir. Eğer mevcut bitkilere uygun bir toprak yoksa, farklı yerlerden bitkiler için daha uygun toprak temin edilerek bahçeye çekilebilir. 

Bahçe Eşyalarını Kontrol Edin

Elbette bahçeler yalnızca toprak ve bitkilerden ibaret değil. Bahçe eşyaları da bahçe taşımanın önemli bir parçası. Bahçede kullanılan aletler ile oturmak için kullanılan masa, sandalye gibi eşyalar, bahçe şemsiyeleri ya da bahçe etrafını kapatmak için kullanılan brandalar gibi farklı kalemlerin de bahçe taşıma planına dahil edilmesi gerekir. Yeni taşınılacak evin bahçesinin bu eşyalardan hangilerine uygun olduğunun belirlenmesi ile birlikte, nelerin taşınacağına karar verilebilir. Yeni evin bahçesinin daha küçük olması durumunda, eşyaların bazılarının bırakılması gerekebilir. 

Bahçe Planlaması Yapın

Bahçe alanının incelenmesi, toprak analizinin yapılması ve bahçedeki eşyaların kontrol edilmesi sonrasında, bahçe planlamasının yapılması gerekir. Evden eve yük taşıma esnasında, planlamaya uygun bir şekilde bahçe taşıma işlemi de yapılmalıdır. Bahçe planlama konusunda kendini yeterli bulmayanlar, mimarlık firmalarından destek alarak da yeni bahçelerinin daha iyi bir şekilde planlanmasını sağlayabilir. Ancak çoğu zaman buna gerek duyulmaz. Kağıt üzerinde yapılacak basit ölçümler ve planlar ile yeni taşınılacak adreste de bahçe olduğu gibi kurulabilir. Her bitkinin gereksinim duyduğu yaşam alanı ve bahçenin boyutu göz önünde bulundurularak, bitkilerin özenle yerleştirilmesi gerekir. Ayrıca eski bahçeden sökülen fidanlar ya da ağaçlar varsa, onlar için de iyi bir yer seçimine gereksinim duyulabilir. Bahçe planlama yaparken, güneşin yönünün de hesaba katılması önerilir. Özellikle bir kısmı güneş alan, diğer kısmı ise güneşten mahrum olan bahçelerde, bitkilerin sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için güneşe dikkat edilmelidir. 

Nakilnat ile Aradığınız Aracı Hızlıca Bulun!

Bahçe taşıma yapılacağı zaman üzerinde durulması gereken bir diğer nokta da doğru aracı bulabilmek. Bu noktada hangi nakliyat firmalarının bahçe taşıma işini yapacağına karar vermek zor olabilir. Bu noktada birden fazla araç ve firma ile görüşerek fiyat teklifi almak daha doğru olur. Araç sahipleri ve nakliye firmaları ile taşınmak için bir araca gereksinim duyanları bir araya getiren Nakilnat, bahçe taşıma için sizlere en uygun aracı bulma olanağı tanıyor. Nakilnat web sitesinde kolayca teklif oluşturabilir, teklifiniz ile ilgilenen araç ya da firmalarla anında irtibata geçerek bahçenizi kolayca taşıyabilirsiniz. 

 

Öneri İçerik: Ev Taşırken Yapmanız Gereken Kontrol Listesi

Sektör hakkında daha fazla bilgi almak için Nakilnat Blog’u takip etmeye devam edin. Bizimle iletişime geçmek için web sitemizi ziyaret edin.

Sosyal Medya’da Nakilnat.