Logo
Nakilnat - Güvenilir Nakliyatın Doğru Adresi
754

Evden Eve Nakliyat Süreci Nasıl Kolaylaştırılır?

Son yıllarda evden eve nakliyat, ülkemizde ve dünyada önemli bir hizmet sektörü haline gelmiştir. Evden eve nakliyat, eşyalarınızın bulunduğunuz evden başka bir eve, paketli ve sigortalı olarak taşınmasıdır. Taşıma işlemi sırasında müşteriler süreci sorunsuz geçirmek ister. Taşınacak evin eşya miktarı, oda sayısı, taşınacak evin kat oranı, eşyaların alınıp teslim edileceği mesafe, nakliyat sigortası gibi durumlar evden eve taşımacılığın fiyatını belirler. Bütçenize uygun ve güvenilir nakliyat firması bulmak kolay değildir. Eşyaların toplanması, paketlenmesi, mobilyaların sökülmesi, beyaz eşyaların ve teknolojik aletlerin hasar görmeden taşınması zorlu bir süreçtir. Bu nedenle evden eve nakliyat fiyatları da farklılık göstermektedir. Bu yazımızda evden eve nakliyat süreci ve evden eve nakliyat fiyatları konusunu ele alacağız.

İletişim Kurabildiğiniz Firmayı Seçin

Nakliyat firmasıyla kuracağınız sağlıkla iletişim, süreci kolaylaştıracaktır. İsteklerinizi iletebildiğiniz ve dönüt alabildiğiniz nakliyat firmasıyla süreci tamamlamak her müşterinin hakkıdır. Bu noktada Nakilnat size yardımcı olacaktır. Nakilnat, nakliyat firmaları ile nakliyat ihtiyacı olan insanları buluşturan dijital bir platformdur. Güvenilir ve hızlı bir şekilde nakliyat firmaları ile buluşmanıza olanak sağlar. Bu süreçte Nakilnat; kontrolleri yapılmış güvenilir araç bulma, uygun araç ve fiyatlar, 7/24 yük ve araç takibi ve güvenli ödeme sistemi ile iletişim kurabileceğiniz firmaları bulmak için uygun seçenekleri sunar. Size uygun nakliyat firmasına Nakilnat aracılığıyla ulaşmanız zamandan tasarruf etmenizi de sağlayacaktır.

Eşya Listesi Hazırlayın

Evden eve taşıma işleminiz başlamadan önce mutlaka eşya listesi hazırlayın. Evden eve nakliyat fiyatları, anlaşacağınız firmanın eşyalara ait ön bilgiye sahip olmasına ve doğru bir fiyat belirlenmesine yardımcı olacaktır. Bunun için nakliyat firmasıyla anlaştıktan sonra hangi eşyalarınızın yeni eve taşınacağına hangi eşyalarınızın taşınmayacağına karar verip listenizi oluşturun. Kırılacak eşyaların daha dikkatli paketlenmesi ve taşınması için onları özellikle belirtin. 

Eşya listesi sayesinde eşyalarınızda eksik veya kayıp sorunlarının önüne geçebilirsiniz. Ayrıca eşya listenizin bir nüshasını da anlaştığınız firmanın yetkilisine verin. Böylece her iki tarafında elinde sürece ait bir yazılı belge olacaktır. Taşıma işlemi sürecinde karşılaşacağınız herhangi bir sorunda eşya listeniz işinizi kolaylaştıracaktır.

Nakliyat Firması ile Anlaştığınız Gün Firmadan Sizi Taşıyacağı Aracın Plakasını İsteyin

Nakliyat firması ile anlaştığınız gün doğru aracın geldiğinden emin olabilmeniz için firmanın göndereceği aracın plakasını isteyin. “Aksilik çıktı, araç bozuldu, başka bir araçla taşıma işleminizi yapacağız.” söylemlerini kabul etmeyin çünkü bazı firmalar sizinle anlaştıktan sonra sizin taşıma işleminizi başka bir firmaya devredebilir. Bu durumu kesinlikle kabul etmeyin. Ayrıca anlaştığınız nakliyat firmasına ait aracın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının sunduğu hizmetle kontrollerini yapmanız mümkündür. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na ait internet sitesinde Araç Yetki Sorgulama hizmeti ile aldığınız plakanın yetki belgesinin olup olmadığına, araç ve firma ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

Nakliyat Firmanızdan Nakliyat Sigortası Yapmasını İsteyin

Eşyalarınızın nakledilmesi sırasında hava, kara, deniz ve demiryolu taşımacılığında meydana gelebilecek kayıp veya hasarlarda nakliyat sigortası ile eşyalarınızı güvence altına alabilirsiniz. Şehir içi veya şehirlerarası fark etmeksizin nakliyat sigortası yaptırmanız gerekir. Bunun nedeni nakliyat sigortası sadece nakliyat firmasından kaynaklanan sorunlar için değil taşıma sırasında meydana gelebilecek doğal afetlerden kaynaklanan sorunlar için de eşyalarınızın korunmasını sağlar. Bu yüzden karşılaşabileceğiniz sorunlara karşı nakliyat sigortası ile eşyalarınızı güvence altına almış olursunuz. 

Anlaşma yaptığınız firmadan nakliyat sigortası ile ilgili bilgi alın ve nakliyat sigortası yapmasını isteyin. Nakliyat sigortası türleri aşağıdaki gibidir:

  • Yurtiçi Taşıyıcı Sorumluluk Sigortaları
  • Uluslararası Taşıyıcı Sorumluluk (CMR) Sigortaları
  • Tekne – Yat Sigortası
  • Emtia Nakliyat Sigortaları

Nakilnat olarak bu yazımızda evden eve nakliyat fiyatları ve süreci gibi konular hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Güvenilir, hızlı ve teknoloji ile uyumlu bir taşımacılık deneyimi yaşamak isteyenler Nakilnat’ın sunduğu hizmetlerinden yararlanabilir. Daha fazla bilgi için web sitemizi ziyaret edebilir ya da iletişim kanallarımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

 

Öneri İçerik: Uluslararası Lojistik Firmalarının Hizmetleri Nelerdir?

Sektör hakkında daha fazla bilgi almak için Nakilnat Blog’u takip etmeye devam edin. Bizimle iletişime geçmek için web sitemizi ziyaret edin.

Sosyal Medya’da Nakilnat.