Logo
Nakilnat - Güvenilir Nakliyatın Doğru Adresi
562

Lojistik Sektörünü Etkileyen Trendler

Teknolojinin gelişmesi sonucu birbirinden farklı sektörlerde yeni trendler gözlemlenmektedir. Bu sektörler arasında yer alan lojistik sektörü de son dönemlerde birbirinden farklı yeniliklere imza atmıştır. Bu durumda ise lojistik trendleri de ön plana çıkmaya başlamıştır. Tedarik zinciri için gerekli olan tüm aşamaları bünyesinde barındıran lojistik sektörü, teknolojik gelişmeler ile dijitalleşme süreçlerine sağlayan hizmet anlayışına sahiptir. Lojistik sektöründe sağlanan en son trendler ise tedarik zinciri esnekliği, 5G ve IOT teknolojisidir. Bunlar, yeni küreselleşme adımlarının bir parçası olarak kabul edilmektedir. Nakilnat ekibi olarak bu yazımızda, lojistik trendleri hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

5G ve IoT Teknolojisi

Lojistik şirketleri, müşterilerine daha iyi hizmet sunmak için veri analitiği, IoT cihazları ve araçlar için kestirimci bakım sistemlerinin kullanılmasını sağlamışladır. Bu durum sonucunda ise verimlilikte ciddi derecede kazanımlar elde etmişlerdir. Gelişmiş veri ve bilgi sistemleri, daha doğru, zamanında kararlar almayı sağlayarak daha yüksek üretkenlik ve müşteri memnuniyeti sağlar. Bu durum ise tedarik zinciri operasyonları için son derece önemlidir.

5G, araçlarla birincil iletişim yöntemi haline geldiğinden lojistik endüstrisinde vazgeçilmez bir konuma gelmiştir. Ayrıca 5G hızı, 5G özellikli araçlar ile 5G özellikli yol kenarı birimleri arasında verimli bir ulaşım sistemi olanağı sunar.

Nesnelerin İnterneti (IoT), firmaların lojistik hakkındaki düşüncelerini değiştirerek daha bağlantılı bir tedarik zinciri oluşturmuştur. Bu cihazlar ile sağlanan veriler, maliyetli kesintileri veya gecikmeleri önler. Bunun yanı sıra tahmine dayalı analitik yoluyla verimliliği artırmak için de tercih edilir. Aynı zamanda gerçek zamanlı teslimat durumu bilgileri sağlayarak müşteri memnuniyetini artırmak için tedarik zincirindeki anormallikleri tespit eder.

Tedarik Zinciri Esnekliği

Tedarik zinciri işletmelerde önemli bir role sahiptir. Bu sebeple de tedarik zinciri ile ilgili olarak yapılan çalışmalar tedarikçinin seçim sürecinden müşteri ilişkilerine, zincir yapılarının tasarımlarından tedarik zincirinin ortaklarıyla bütünleşmeye kadar farklı boyutlarda incelenmektedir. Bununla birlikte iletişim olanaklarının artması da bilgiye ulaşmanın kolaylığını beraberinde getirmiştir. 

Günümüzde hem global ve hem yerel pazarlardaki müşterilerin istek ve beklentilerinde de artması ile pazarların yapısı daha etkin hale gelmiştir. Tedarik zinciri yönetimi uygulamaları yaygın hale geldiğinde işletmeler rekabet tehdidi ve belirsizlik ortamı ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu durum da sadece işletmelerin kendisini etkilemekle kalmayıp aynı zamanda tedarik zinciri içerisinde yer alan diğer işletmeleri de etkiler duruma gelir. Bu sebeple de işletmeler arası tedarik zincirleri rekabeti beraberinde getirmektedir.

Nakilnat olarak amacımız, güvenilir, hızlı ve teknoloji ile uyumlu bir taşımacılık deneyimi sunmaktır. Sektördeki araç tedarik sorununu klasik yöntemlerle çözmek mümkün değilken bunun için geliştirdiğimiz yeni mobil uygulama ile lojistik ihtiyacı olan işletmeleri daha kolay hizmet alabilir. Lojistik ve nakil alanlarında her türlü son teknoloji hizmet için web sitemizi ziyaret edebilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Öneri İçerik: Lojistik Sektöründe Kadın İstihdamının Önemi Nedir?

Sektör hakkında daha fazla bilgi almak için Nakilnat Blog’u takip etmeye devam edin. Bizimle iletişime geçmek için web sitemizi ziyaret edin.

Sosyal Medya’da Nakilnat.