Logo
Nakilnat - Güvenilir Nakliyatın Doğru Adresi
192

Nakliyat Sektöründe Dijital Dönüşüm: Avantajlar ve Dezavantajlar

Nakliyat sektörü, insanların istekleri doğrultusunda eşyaların taşınma işlemini gerçekleştiren bir hizmet sektörü olarak ifade edilmektedir. Nakliyat Sektöründe Dijital Dönüşüm ile bu hizmet sektörü günümüze kadar geleneksel yöntemlerle gelmiştir. Bu yöntemler ise müşteri ve firma sahiplerinin birebir görüşmeleri doğrultusunda işlerini yürümektir. Ayrıca geleneksel yöntemle globalleşen firmaların işlerini kısa sürede ve güvenilir bir şekilde yürütmesi neredeyse imkânsız görülmektedir. Teknolojik yenilikler sayesinde iş süreçleri gelişerek sektörde yeni çözümler kullanılır. Günümüzde teknolojinin geldiği son nokta ile nakliyatta dijital dönüşüm söz konusudur.

Nakliyat, insanların daha kolay ve hızlı ulaşması adına dijital gelişmelere ve mobil uygulamalara yönelmiştir. Bu nedenle nakliyat uygulamalarının popülaritesi daha da artmıştır. Nakilnat olarak bu yazımızda, nakliyatta dijital dönüşüm hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Nakliyat Sektöründeki Dijital Gelişmeler

Yazılım teknolojilerinin lojistik sektöründe kullanıldığı birçok alan vardır. Bu önemli alanlar aşağıdaki gibidir:

 

Sevkiyat planlaması: Lojistik sektöründe gün içerisinde binlerce sevkiyat planlaması düzenlenir. Bu planlamaların gerçekleştirilmesinde teknoloji ve yazılımlar önemli role sahiptir. Ayrıca yazılım teknolojileri ile çok hızlı ve sistematik bir şekilde planlamalar gerçekleştirilebilir. 

Uygun rotalar oluşturma: Teslimat noktasına en kısa hangi mesafede gidebileceğinizi rota optimizasyon teknolojileri ile öğrenmeniz mümkündür. Rota optimizasyon teknolojileri akaryakıt, otoyol ücretleri ve köprü geçiş ücretlerinin arttığı bir dönemde maliyetlerin optimizasyonu açısından son derece gereklidir. 

Taşıma aracının takibi: Aracın belirlenen rotayı takip edip etmediği ve yolculuk sırasında herhangi bir kaza ya da problem olmaması araçların takip edilmesiyle öğrenilebilmektedir. 

Muhasebe kontrol: Sevkiyatların sonunda hesapların yapılması ve ödemelerin tamamlanması teknolojinin lojistik sektörüne olan desteği ile mümkündür.

Türkiye’deki Nakliyat Şirketlerinin Dijital Adımları

Lojistik sektörü, teknoloji ile iç içe geçmiş bir haldedir. Bunun nedeni ise sevkiyat, rotaların oluşturulması, depolama, stok durumu, ürün hareketliliği, teslimat gibi birçok aşamanın nakliyat uygulamaları ve yazılım teknolojileri ile gerçekleşmesi sürecidir. Teknolojinin lojistiğe desteği ile süreç sorunsuz ve müşteri memnuniyeti ile tamamlanır. Ayrıca sevkiyat sürecinde ve depolarda dronelardan faydalanılması da bir diğer teknolojik gelişme olarak görülmektedir. 

Nakliyat Sektöründe Dijitalleşmenin Avantajları

Nakliyat ve taşımacılığın oldukça önemli olması profesyonel firmalara olan gereksinimi artırır. Bu durumda ise Nakilnat kişilere gereksinimlerini tam olarak karşılayacak nitelikte hizmet sunmayı hedefler. Nakliyat sektöründe hizmet almak isteyenler ile hizmet verenlerin buluşma noktası olan lojistik ve taşımacılık alanında yeni nesil yöntemler ile hizmet sunan Nakilnat, profesyonel nakliye platformları arasında önemli bir yere sahiptir.

Nakilnat olarak amacımız, güvenilir, hızlı ve teknoloji ile uyumlu bir taşımacılık deneyimi sunmaktır. Lojistik alanında her türlü son teknoloji hizmet için web sitemizi ziyaret edebilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Öneri İçerik: Nakilnat’tan Lojistik Terimleri Rehberi 2022

Sektör hakkında daha fazla bilgi almak için Nakilnat Blog’u takip etmeye devam edin. Bizimle iletişime geçmek için web sitemizi ziyaret edin.

Sosyal Medya’da Nakilnat.