Logo
Nakilnat - Güvenilir Nakliyatın Doğru Adresi
157

Nakliyat Ücretleri Nasıl Hesaplanır?

Nakliyat, taşınması gereken eşyaların bir adresten başka bir adrese yük araçlarıyla taşınma işlemidir. Bu taşıma işlemleri şehir içi, şehirlerarası ve uluslararası olabilir. Müşterilerin bir nakliyat firması ile anlaşmadan önce ilk dikkat ettikleri konu nakliyat ücretleridir. Bu yazımızdan merak edilen konulardan birisi olan ‘Nakliyat ücretleri nasıl hesaplanır?’ konusunu ele alacağız. 

Nakliyat Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Nakliyat firmalarının taşıma işlemlerinde fiyatlar sabit değildir. Nakliyat ücretlerini belirleyen unsurlar vardır. Bunlar aşağıdaki gibidir:

  • Mesafe: Eşyaların alınıp teslim edileceği mekanlar arasındaki mesafe fiyat için çok önemlidir. Bu mesafe şehir içi, şehirlerarası ve uluslararası olabilir.
  • Taşınacak evin oda sayısı
  • Eşya miktarı
  • Kat sayısı
  • Nakliyat için gelecek olan personel sayısı
  • Nakliyat işleminden önce eşyaların paketlenmesinde kullanılacak olan malzemeler
  • Taşınacak eşya için isteniyorsa nakliyat sigortası
  • Otoban giriş ücretleri ve kullanılan köprü ücretleri
  • Asansör kullanılacak mı kullanılmayacak mı?

Bu değişkenler her müşteri için aynı değildir. Her müşteri için nakliyat fiyatları bu unsurlar göz önünde bulundurularak belirlenir. 

Son yıllarda dijitalleşen dünya düzenine uygun olan Nakilnat ise nakliye fiyatları için farkını ortaya koyuyor. Nakilnat’ta olan boş araçlara teklifi müşteri verir ve birden fazla seçeneğiniz olacağı için en uygun fiyatla kazanç sağlarsınız. Yük cinsi, ağırlığı, mesafe, araç tipi gibi bilgilere ulaşabilir ve paylaşabilirsiniz. Böylece normal piyasa fiyatlarına göre düşük ücretlerle nakliyat hizmeti alabilirsiniz.

Eşya Fazlalığı ve Eşyanın Hacmi

Eşyanın hacmi, kulağa farklı gelebilir ancak eşyalarınızın taşıma sürecinde doğru araç seçimi ve nakliyat firmasının doğru fiyat belirlemesi önemlidir. Bunun yanı sıra nakliyat firmasının ne kadar sürede ve kaç personel ile taşıma işlemini gerçekleştireceğini de belirler. 

Nakliyat firmasıyla anlaşırken eşyalarınızın miktarını göz kararı bir tahminle anlatmanız hem firmanın hem de sizin zor duruma düşmenize sebep olabilir. Bunun nedeni ise göz kararı bir miktarla eşyalarınızı söylediğinizde eşyalarınıza uygun araç gelmemesi olabilir. Fiyat konusunda eksik veya fazla miktarda anlaşmış olabilirsiniz. Tüm bu olumsuzluklarla karşılaşmamanız için eşyanın hacmini hesaplamanız ve anlaştığınız firmaya somut bir veri sunmanız gerekir. 

İnternette yer alan eşya hacim hesaplama uygulamaları ile eşyalarınızın m3 alan üzerinden değerini öğrenebilirsiniz.  Nakliyat firması da eşya hacim değerlerine göre eşyalarınıza uygun aracı sizinle paylaşacaktır. Böylece eşya fazlalığı söz konusu ise nakliyat firması ek araç temin eder.

Taşınacak eşyaların hacmini şu şekilde hesaplayabilirsiniz: Eşyanın eni x boyu x yüksekliği 

Bu işlem, eşyanızın hacminin m3 cinsinden değerini verecektir.

Kat Sayısı

Kat sayısı nakliyat fiyatlarında artışa sebep olabilir. Bunun nedeni ise yüksek katlara eşyaların taşınabilmesi için nakliye aracıyla birlikte asansörlü evden eve nakliyat hizmeti de gerekir. Kısacası nakliye aracıyla birlikte ekstra bir araç ve personel daha gelir. Bu da fiyatta artışa neden olur. Evinizin alt katlarda yer alması fiyatta bir değişiklik olmaz. 

Asansör Kullanılması

Nakliyat firmaları için, asansörlü nakliyat ve asansörsüz nakliyat arasında taşımacılık olarak bir fark yoktur. Asansörlü nakliyat, zamandan tasarruf edilmesini ve insan gücünün daha az kullanılmasını sağlar. Eşyalarınızın taşınmasında asansör kullanılıp kullanılmayacağını belirleyen faktör kesinlikle kat sayısıdır. Yüksek katlara yapılan taşımacılık işleminde personel mecburi durumlar dışında tüm eşyaları sırtında taşımak istemez. Mecburi durumdan kastımız binanın çevresinin uygun olup olmadığıdır. Asansörlü taşıma işlemi için nakliyat aracıyla birlikte bir araç daha gelir. Zeminin, asansörün kurulması için uygun olması gerekir. Ayrıca nakliyatın yapılacağı evde asansörlü taşıma işleminin yapılabilmesi için evin balkonu veya penceresinin geniş olması da önemlidir.

Nakilnat olarak bu yazımızda nakliyat ücretleri hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Güvenilir, hızlı ve teknoloji ile uyumlu bir taşımacılık deneyimi yaşamak isteyenler Nakilnat’ın sunduğu hizmetlerinden yararlanabilir. Daha fazla bilgi için web sitemizi ziyaret edebilir ya da iletişim kanallarımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

 

Öneri İçerik: Aktarma Yük Taşımacılığı Nedir & Çeşitleri Nelerdir?

Sektör hakkında daha fazla bilgi almak için Nakilnat Blog’u takip etmeye devam edin. Bizimle iletişime geçmek için web sitemizi ziyaret edin.

Sosyal Medya’da Nakilnat.