Logo
Nakilnat - Güvenilir Nakliyatın Doğru Adresi
191

Asansörsüz Taşıma Nasıl Yapılır?

Günümüzde insanlar taşımacılık faaliyetlerini planlı bir şekilde gerçekleştirmek için nakliyat firmalarına başvurur. Anlaştıkları firma ile eşyaların bulunduğu evden yeni eve taşıma işlemi bir plan ve profesyonellik dahilinde gerçekleştirilir. Taşımanın yapılacağı kat sayısı yüksek değilse örneğin ev zemin kat ise asansör kullanımına gerek yoktur. Binanın dışında asansör aracının yanaşabileceği alanın olmaması, zeminin yapısının uygun olmaması, evin balkon veya pencerelerinin geniş olmaması durumunda da asansör kullanımı zor olacaktır. Bu gibi durumlarda taşıma işlemi asansörsüz olarak gerçekleştirilir. Asansörsüz taşıma işleminde tek araç kullanılır. Asansör kullanılmayacağı için ek bir araca gerek yoktur. Eşyalar yük aracıyla yeni eve geldikten sonra personelin bilek gücü sayesinde taşınır. 

Nakilnat ekibi olarak bu yazımızda asansörsüz taşıma ve asansörlü nakliyat işlemleri hakkımda merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Asansörlü Nakliye Aracı ile Eşya Nasıl Taşınır?

Evden eve nakliyat işleminde taşınacağınız ev yüksek katlarda ise asansörlü nakliye aracı işinizi kolaylaştıracaktır. Anlaştığınız firma, balkon ve pencere genişliğine bakıp hangi alandan taşıma işleminin gerçekleştirileceğine karar verir. Balkon seçildiği takdirde balkon kapısının genişliği de kontrol edilir. Balkon kapısı tüm eşyaların sığabileceği genişlikte ise herhangi bir sorun oluşmaz ancak sığmama ihtimali de göz önünde bulundurulur. Bu durumda ise eşyaların nakliyesi için geniş bir pencere sökülerek sürece devam edilebilir. 

Yük aracıyla birlikte bir araç daha gelir. Bu araca sabitlenen asansör, raylı ve kızaklı bir sistemle taşıma işlemini gerçekleştirir. Bu asansör sistemi tüm eşyaları taşıyabilecek kapasiteye sahiptir. Raylı sistem, asansör yükseldikçe açılır. Eşyalarınız kısa sürede ve hasarsız olarak taşınır. 

Asansörlü Nakliye Aracının Avantajları

Asansörlü nakliye aracının en önemli avantajı zamandan tasarruf etmenizi sağlamasıdır. Asansörsüz taşıma işlemi 7-8 saat sürerken, asansörlü taşıma işlemi en fazla 2-3 saat sürecektir. Özellikle taşınacağınız ev yüksek kattaysa asansörlü taşıma sizin için temel bir ihtiyaçtır. 

Taşınacağınız evde apartmanın ortak asansörü olsa bile küçük olabilir, eşyalar sığmayabilir. Ayrıca asansör ortak kullanım olduğu için taşınma sürecinizde henüz tanışmadığınız komşularınızla sorun yaşamak istemezsiniz. Bu tarz olaylarla karşılaşmamak için asansörlü nakliye aracını tercih edebilirsiniz. Son teknolojiden yararlanarak hazırlanan asansörler işinizi kolaylaştıracaktır. 

Asansörlü nakliye aracının bir diğer önemli avantajı ise taşıma sırasında meydana gelebilecek hasar oranını azaltmasıdır. Raylı ve kızaklı asansör sistemi ile kapılardan geçemeyen eşyaların kısa sürede taşınmasını sağlar. Bu taşıma yöntemi, firmanın personellerinin daha az yorulmasına neden olduğu için personellerin taşınma sürecinde daha aktif olmalarını sağlar.

Nakilnat ile Kolayca Firma Bulun!

Tüm taşımacılık faaliyetlerini tek bir çatı altında toplayan ve bu sektörün ihtiyaçlarını titizlikle karşılayan Nakilnat birçok firmayı mobil uygulamasında müşterilere sunuyor. Ücretsiz üyelik ile mobil uygulamasına üye olarak size uygun nakliyat firmalarını keşfedebilirsiniz. 7/24 müşteri hizmetleri desteği ile karşılaşacağınız sorunlara anında çözüm bulabilirsiniz. 

Nakilnat’ta nakliye fiyatları normal piyasadan daha düşük ücretlere sahiptir. Bunun nedeni ise müşteri, Nakilnat’ta boş araç ve yüklere teklif verir. Burada birden fazla seçeneğiniz olacağı için bütçenize en uygun fiyatı bulup kazanç sağlamanız mümkündür. Bu durumda normal piyasaya göre daha düşük ücretlerle işinizi halledebilirsiniz. Anlaştığınız firma ile taşıma süreciniz başladığında Nakilnat mobil uygulamasının konum takip sistemi ile aracın konumunu öğrenebilirsiniz. Mobil uygulamasının kolay kullanımı sayesinde tüm işlemlerinizi tek tıkla halledebilir ve zamandan tasarruf sağlayabilirsiniz. 

Nakilnat olarak bu yazımızda asansörsüz taşıma nasıl yapılır ve asansörlü nakliye aracı hakkında merak edilenleri sizler ile paylaştık. İhtiyaçlarınızı karşılayabilecek firmaları keşfetmek için Nakilnat mobil uygulamasına üye olabilirsiniz. Detaylı bilgi almak ve üye olmak için web sitemizi inceleyebilirsiniz.

 

Öneri İçerik: Uluslararası Lojistik Firmalarının Hizmetleri Nelerdir?

Sektör hakkında daha fazla bilgi almak için Nakilnat Blog’u takip etmeye devam edin. Bizimle iletişime geçmek için web sitemizi ziyaret edin.

Sosyal Medya’da Nakilnat.